28 Kasım 2007 Çarşamba

TANTUNİ



MERSİN YÖRESİNE AİT Bİ TATDIR.TADI ŞAHANEDİR ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.
MALZEMELER:
YARIM KİLO KIYMA
DOMATES
SOĞAN
MAYDANOZ
SUMAK
LİMON
KARABİBER KIRMIZI BİBER TUZ
TANTUNİ İÇİN LAVAŞ.
KIYMAYI SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURUYORUZ.YAĞ KATIYORUZ TUZ VE BAHARATLARINIDA.DİĞER TARAFTAN SOĞANLARI İNCECİK PİYAZ DOĞRUYIRUZ SUMAK VE TUZLA İYİCE KARIŞTIRIYORUZ.DOMATESLERİ KÜÇÜK KÜP ŞEKLİNDE DOĞRUYORUZ.MAYDANOZUMUZUDA KIYIYORUZ.LAŞIMIZI TAVA ARKALI ÖNLÜ ISITIYORUZ.İÇİNE UZUNLAMASINA KIYMA ONUN ÜZERİNE SOĞAN ONUN ÜZERİME DOMATES SONRA MAYDANOZ İLAVE EDİP RULO ŞEKLİNDE SARIYORUZ.BU KADAR AFİYET OLSUN...

1 yorum:

ortanca34 dedi ki...

MERHABA...
İYİ AKŞAMLAR DİLERİM...
YILLAR EVVEL MERSİNE GELDİĞİMİZDE YEMİŞTİM TANTUNİYİİ..HALA O LEZZETİ BULAMAM Bİ YERDE..ELLERİNİZE SAĞLIK..ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORR...SEVGİLER...