
3 Çay bardağı irmik
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı şeker
3 Çorba kaşığı kakao
2 Çorba kaşığı hindistan cevizi
2Paket kabartma tozu
SÜSLEMEK İÇİN
Krem şanti
ŞERBETİ İÇİN
4 Su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Yumurtaları şekerle köpürene dek çırpıp unu irmiği yoğurdu yağı ekleyip karıştıralım. yağlanmış ve tabanına şeker serpiştirilmiş tepsiye boşaltalım. ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. önceden kaynatıp iyice soğuttuğumuz buz gibi şerbeti üzerine gezdirelim. şerbetini emip tatlı iyice soğuduğunda bir kalıp yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkartalım. kenarlarda kalan tatlı parçalarını şerbetini süzdürerek bir kaseye alalım. içine kakao ve iki çorba kaşığı hindistan cevizi ekleyip iyice karıştıralım. yuvarlak tatlıları üzerine düzgün bir şekilde sürelim. krem şantiyle süsleyip servis yapalım. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder